ŞEHİT ÜMİT ÖZERLİ

ŞEHİT KARA PİLOT YÜZBAŞI ÜMİT ÖZERLİ (2009-P.178)

ADI SOYADI                          : Ümit ÖZERLİ

SINIF VE RÜTBESİ               : Kara Pilot Yüzbaşı

SİCİLİ                                      : 2009-P.178

BİRLİĞİ                                   : 4'üncü Kara Havacılık Alay Komutanlığı – İSTANBUL

MEMLEKETİ                          : Gaffarlı Köyü Sumbas OSMANİYE

DOĞUM YERİ VE TARİHİ   : Bergama – 05 Temmuz 1986

ÖZGEÇMİŞİ

Şehit Kara Pilot Yüzbaşı Ümit ÖZERLİ (2009-P.178) 05 Temmuz 1986 tarihinde İzmir ili Bergama İlçesinde dünyaya gelmiştir.

İLKOKULU : Babasının görevi dolayısıyla 1-2-3'üncü sınıfları 1992-1995 yılları arasında Ankara'da Metin EMİROĞLU İlköğretim Okulu (1994 yılına kadar ismi Atatürk Orman İlkokulu'dur) 'nda , 4 ve 5'inci sınıfları ise 1995-1997 yılları arasında Van'da Hüsrevpaşa İlköğretim Okulu'nda okumuştur.

ORTAOKULU : İlkokul bitiminde Anadolu Liseleri sınavını kazanmış , Hazırlık ve 1'inci sınıfı İzmir Karşıyaka Anadolu Lisesi'nde, 2 ve 3'üncü sınıfları ise Ankara Sıhhiye Atatürk Anadolu Lisesi'nde okumuştur.

LİSE : Ortaokulu bitirmeye müteakip girdiği sınavlarda Çanakkale Fen Lisesini, Polis Kolejini; Kara, Deniz ve Hava Harp Okulları adına Askeri Liseleri asil olarak kazanmıştır. 2001 yılında Hava Kuvvetleri adına İzmir Maltepe Askeri Lisesine girmiş ve 2005 yılında başarı ile mezun olmuştur. Askeri Lisede okulun sosyal faaliyetleri olarak Resim ve Tiyatro dalında eğitim ve görev almıştır.

Askeri Lise bitiminde Ankara Kara Harp Okuluna girmiş ve 2005-2009 yılları arasında Kara Harp Okulunu başarı ile bitirerek 30 Ağustos 2009 tarihinde Piyade Teğmen olarak mezun olmuştur.

2009-2010 yılları arasında Kursiyer Subay olarak İstanbul Tuzla Piyade Okulunda sınıf eğitimini tamamlamıştır.

5 Temmuz 2010-21 Ağustos 2012 tarihleri arasında Kıbrıs Barış Gücü 39'uncu Mekanize Piyade Tümeni 14'üncü Mekanize Piyade Alay Komutanlığı (KKTC) emrinde takım komutanı olarak görev yapmıştır.

22 Ağustos 2012-21 Nisan 2013 tarihleri arasında Edirne 54'üncü Mekanize Tugay Komutanlığı emrinde Hudut Karakol Komutanı olarak görev yapmıştır.

2013-2014 tarihleri arasında Ankara Kara Havacılık Okul Komutanlığında uçuş eğitimini başarı ile tamamlamaya müteakip UÇAK ve HELİKOPTER pilotu olarak mezun olmuştur.

2014-2019 tarihleri arasında İstanbul 4'üncü Kara Havacılık Alay Komutanlığı emrinde bakım ve test pilotu olarak görev yapmıştır.

Atandığı günden itibaren defalarca Teröristle Mücadele Harekat Bölgelerinde ve hudutlarda uçak ve helikopter pilotu olarak çeşitli görevlerde bulunmuş ve görevi süresince disiplinli çalışmalarıyla tüm arkadaşlarına örnek olmuştur.

11 Şubat 2019 tarihinde İstanbul ilinin nüfusunun çok yoğun olduğu bölgelerden biri olan ÇEKMEKÖY ilçesi bölgesinde UH-1H tipi helikopterin bakım sonu test uçuşu sırasında kırıma uğraması (arızalanması) , bu esnada dahi son nefeslerinde sivil halkın hayatlarını kendi canlarından önde görüp, kırıma uğrayan helikopteri bina yoğunluğuna rağmen bir sitenin boş bir alanına yönlendirmişlerdir. Kara Pilot Yüzbaşı ve 3 silah arkadaşı olay yerinde şehit olmuştur.

Şehit Yüzbaşı Ümit ÖZERLİ çok iyi seviyede İNGİLİZCE ve yanı sıra ALMANCA, İSPANYOLCA, YUNANCA ve BOŞNAKÇA bilmektedir.

Şehit Yüzbaşı Ümit ÖZERLİ geride gururla ve saygı ile anılan bir geçmiş, acılı bir anne, baba, kardeş ve dul bir eş bırakmıştır. Çevresindeki herkes onu merhameti ve güler yüzü ile hatırlamaktadır.

Yayın: 08.12.2021 - Güncelleme: 08.12.2021 22:24 - Görüntülenme: 1262