T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İZMİR / BERGAMA - Şehit Ümit Özerli Ortaokulu

LOOK AT NATURE IN A DIFFERENT WAY

Fen Bilimleri Öğretmenimiz Aydan KIRCAN, LOOK AT NATURE IN A DIFFERENT WAY adlı eTwinning projesine katıldığını bildirdi.

Proje hakkında Bu projemizde WEB 2.0 araçları kullanarak ,küresel ısınmanın nedenleri (tüketim çılgınlığı ,ulaşım v.b.),sonuçları ve çözüm yolları ,geri dönüşüm ile ilgili öğrencilerin hazırladıkları fotoğraf çekimleri ,afişler, panolar,kolajlar,küçük küplerle puzzle yapımı hedeflenmektedir.Böylece öğrencilerin küresel ısınma hakkında farkındalığı ,WEB 2.0 araçlarını kullanmaları ve yaratıcı düşünme kabiliyetleri gelişecek,Fotografçılık sanatına ilgi uyandırılacaktır. 

 PROJE TANITIMI:   LOOK AT NATURE IN A DIFFERENT WAY Projesi bir eTwinning projesidir.Proje başlama tarihi 01 ocak 2022 dir.Projemiz  4 aylık bir projedir.Projemiz 17 öğretmenin katılması  ile oluştu.Projemizde öğrencilerimiz,öğretmenlerimiz ve velilerimiz  birlikte çalışacaklardır.Faaliyet ve aktivitelerimiz kısaca şöyledir:
Küresel iklim değişikliğinin nedeni,sonucu ve çözüm yolları ile ilgili farkındalık kazanmak.Küresel iklim değişimi ile ilgili fikir geliştirmek ve işbirliği ortamı sağlamak.Geri dönüşüm konusunda farklı fikir ve düşünceler geliştirmek.Web 2.0 araçlarını tanıtmak ve kullanmalarını sağlamak.Doğaya farklı yöntemlerle bakmak(küp puzzle,poster ,fotoğraf,afiş,logo,maket,v.b.).Öğrencilerin yaratıcı düşünme becerilerini geliştirmek .Öğrencilerin ,fotoğrafçılık sanatı ile ilgilenmelerini sağlamak.Eğitim,uygulama,gezi,fidan dikimi ,ziyaret imkanlarını sağlamak.

PROJE TANITIMI VE PROJEMİZİN AMACI: Bu projemizde WEB 2.0 araçları kullanarak ,küresel ısınmanın nedenleri (tüketim çılgınlığı ,ulaşım v.b.),sonuçları ve çözüm yolları ,geri dönüşüm ile ilgili öğrencilerin hazırladıkları fotoğraf çekimleri ,afişler, panolar,kolajlar,küçük küplerle puzzle yapımı hedeflenmektedir.Böylece öğrencilerin küresel ısınma hakkında farkındalığı ,WEB 2.0 araçlarını kullanmaları ve yaratıcı düşünme kabiliyetleri gelişecek,Fotografçılık sanatına ilgi uyandırılacaktır.     

 HEDEFLER

1.Öğrencilerin küresel ısınma nedenleri ,sonuçları ve geri dönüşüm dışında farklı çözüm yolları , üzerine çalışmasıyla sosyal sorumluluk bilincini geliştirmek
2. Afiş,fotoğraf çekimi,kolaj ,pano ve puzzle düzenleme ile kendilerinin oluşturmasıyla yaratıcı düşünme becerilerini geliştirmek
3. Web 2.0 araçlarını aktif kullanarak dijital yeterlilikleri geliştirmek,
4. Projenin belli aşamalarında yeni çözüm yolları aramaları ile aktif düşünebilme ve karar verebilme becerilerini geliştirmek
5. Çevresinde gördüğü küresel ısınma nedenlerini,sonuçlarını , Fotoğraf dili ve başka tekniklerle anlatıp görsel okuma yeterliliklerini geliştirmek                                                       

BEKLENEN SONUÇLAR

 

1. Okullarda eTwinning kültürünün yaygınlaşması,
2. Sanal sergi gibi final ürününün ortaya konması,
3. İş birlikçi çalışanın proje öğrenci ve öğretmenleri harici okulda da yaygınlaşması
4. Farklı kültürler ve coğrafyalardan kişilerle etkileşime geçilmesiyle empati yeteneği kazanılması
5. Öğrencilerin fotoğrafçılık yeteneğinin gelişmesi ,diğer teknikleri(kolaj ,origami ,puzzle ,afiş ) kullanması ile el becerisi ve yaratıcı düşünmenin geliştirilmesi.
6. Dijital yeterliliklerinde artış ( Web 2.0 araçları kullanımı ile )
7. Öğrencilerin , bir konu üzerinde yaratıcı yazma becerilerinin gelişmesi,çözüm yolunu arama ve çözüm üretme,bulma .


PROJE ÜRÜNLERİ

1- Küp puzzle etkinliğimiz

İzlemek İçin TIKLAYIN

2-Şehir Tanıtım videomuz

İzlemek için TIKLAYIN

3- Okul tanıtım videomuz

İzlemek İçin TIKLAYIN

4- Dünya su günü videomuz

izlemek için TIKLAYIN

5- Orman haftası fidan dikimi albümü

İzlemek için TIKLAYIN

6-Ayaskent İrfan Kırdar Ortaokulu ziyareti

İzlemek İçin TIKLAYIN


Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 30.11.2021 - Güncelleme: 14.04.2022 22:10 - Görüntülenme: 175
  Beğen | 3  kişi beğendi